Ofte stilte spørsmål:

Hvor bestiller jeg en Velorbis sykkel? Og levering, eventuelt montering?

Du bestiller direkte på vår nettside, og underveis i bestillingen kan du tilvelge om du ønsker å montere sykkelen selv, eller få den montert hos f.eks. Paahjul i Oslo. Se hvor i landet du kan få montert din nye Velorbis sykkel. Bemerk du avregner direkte med sykkelverkstedet, når du avhenter sykkelen din.

Ved bestilling på nettsiden, blir den da levert hjem til meg og så må jeg ta den med til f.eks. Paahjul for siste montering? Eller blir den levert direkte der, og så kontakter de meg når de har montert den ferdig?

Sykkelen blir levert direkte til Paahjul fra oss – og du hører først fra dem på mail eller telefon, når den er ferdig montert og klar til avhentning – hos Paahjul. Hvis du også ønsker sykkelen A. ferdig montert levert hjem til deg samt B. ferdig montert, kan du underveis i bestillingen i stedet for velge Pro Sykkelservice i Slemmestad; de kan levere sykkelen 100% montert også til din privatadresse (gjelder per dags dato for Oslo) .

Hvor kan jeg prøvekjøre en Velorbis (el)sykkel?

Akkurat nå har vi demosykkel i Stavanger – skriv til oss for å avtale tidspunkt.

Hva er rekkevidden på batteriet når jeg velger det største batteriet?

Rekkevidden er da 70-160 km (og 45-105 km om du velger den mindre størrelsen).

Hvordan kan jeg se hvor mye det er igjen på batteriet?

Det lyser grønt når fullt oppladet, og ellers generelt: Grønn 100%–71%, gul: 70%–41%, oransje 40%–16%, rød: 15%–6% – og blinkende rød: 5% 0%. Les mer i kapittel 5 her om lading av Pendix motoren mm.

Følger det automatisk med lader og det som trengs for å lade opp batteriet?

Ja, ladekabel følger med, skal bare settes i alminnelig stikkontakt.

Hvor kan jeg kjøpe/se Velorbis produkter i Norge?

 • Du kan kjøpe både (el)sykler og lærvesker her på vår nettside www.velorbis.no. Her kan du også designe din helt egen Velorbis (el)sykkel.
 • I vår Velorbis Concept Store i Øvre Strandgate 66b i Gamle Stavanger kan du se og kjøpe et utvalg av Velorbis produkter i vårt showroom/butikk. Åpent etter avtale – kontakt markedsansvarlig Anne-Grete Pettersen på ag@velorbis.com.
 • Du kan se utvalgte Velorbis (el)sykler og lærvesker i flere av Norges førende livsstilsbutikker (og flere butikker er på vei).

Vil du være Velorbis forhandler?

Levering

Er prisene på nettsiden uten moms? Og skal jeg betale moms og toll ved mottagelse?

Ja, prisene på velorbis.no er uten moms. Da din sykkel blir produsert og sendt fra et EU-land – til et land utenfor EU, i dette tilfelle Norge, vil du bli bedt om å betale moms og tollutgifter, før du får sykkelen utlevert. Dette er alminnelig prosedyre mellom EU-land/ikke-EU-land.

Jeg har akkurat bestilt sykkel på velorbis.no – hva skjer nå?

Som det fremgår av vårt nettsted, er forventet produksjonstid på våre spesialdesignede, tyskproduserte sykler 4-6 uker.

 • Aller først, sjekk at du har mottatt  en ordrebekreftelse på mail fra oss.
 • Gjennomles “sykkeloppskriften” din i ordrebekreftelsen – denne er en nøyaktig kopi av hvordan du har designet din sykkel.
 • Ønsker du å foreta endringer til ordren ifm. designet av sykkelen, så kontakt oss straks.
 • Etter vi har mottatt din betaling og ca. 4 uker etter, kontakter vi deg når fabrikken har produsert og pakket din ordre.
 • Vi kontakter deg igjen når din ordre er på vei til lageret vårt i Danmark. I denne mailen får du også informasjon om levering/avhentning, praktisk info om service av din sykkel, registrering av rammenummer, vedlikehold, tips og gode råd mm.

Som tidligere nevnt, når vi har registrert din betaling (kortbetalinger registreres automatisk), blir sykkelen sendt til produksjon på vår tyske fabrikk. Denne fabrikken har mer enn 100 års erfaring i å fremstille klassiske håndlagde stålrammer.

Slik foregår produksjonen av din sykkel – steg for steg

 • Først produseres rammen, og alt avhengig av rammestørrelsen og sykkelmodell, planlegges den videre produksjon.
 • Når sykkelrammen er produsert, blir den rengjort og sandblåst. Deretter får sykkelrammen og de fargede sykkelkomponentene rustbeskyttelse samt grunnleggende overflatebehandling – og endelig får sykkelrammen en tykk og resistent belegning, med avsluttende klar belegning som gjør rammen blank og flott, og som beskytter den mot risser og støt.
 • Dekkene på Velorbis sykkelen din er fremstilt på en dekkproduserende maskin fra Holland Mechanics som er markedsledende i sitt felt. Vi har dekk fra 20” til 28” med 1, 3 og 7 gir både med og uten frihjul, og forhjulene er med eller uten trommelbremser og dynamo nav – akkurat som du har tilpasset sykkelen din i vårt designverktøy.
 • Den siste delen av sykkelproduksjonen er samling av alle delene. Dekk, krank, kjede, ledninger, håndtak mm. samles og endelig pakkes sykkelen din i en trykksikker og motstandsdyktig transporteske.

Det har skjedd en transportskade, esken er ødelagt eller åpnet – hva gjør jeg?

Hvis du skulle motta en ødelagt pakke, vennligst skriv ‘DAMAGED* på den formularen som du skal signere ved mottakelsen av din sykkel. Deretter informer oss om transportskaden så fort som mulig, snarest og senest 2 dager etter signering av formularen. Hvis det ikke fremgår av POD (proof of delivery), dokumentasjonen for levering, at pakken er transportskadet ved mottakelsen, dekker forsikringen ikke og det er derfor ikke mulig å kreve oss for skadeskrav. Hvis du derimot har notert ‘DAMAGED’ på POD’en, kan du trygt ta imot transportesken og gjennomgå innholdet. Alle deler som måtte mangle og som har tatt skade vil bli kompensert etter identifikasjon.

Hva er prisen på frakten?

Til adresser i Norge er fraktprisen i skrivende stund NOK 1.500. Det kommer an på produktet og hvor ordren skal leveres. Vi jobber konstant på å få de beste fraktprisene til enhver tid. Vi tilbyr gratis frakt til følgende land: Danmark, Tyskland, Sverige og Storbritannia. For andre land i Europa er fraktprisen omkring €100. For USA er frakten $250 USD. Hvis du har spørsmål til frakt i andre land, kontakt oss for priser.

Leverer dere sykler til hele verden?

Vi kan levere til nesten alle land i verden. Akkurat nå er nettsiden satt opp til deler av Europa, USA og Canada (under det amerikanske flagget). Hvis du ønsker levering til et land som ikke fremgår av våre nettbutikker, så kontakt oss for priser. Og husk å nevne hvilken sykkelmodell du er interessert i, så vi bedre kan gi en eksakt leveringspris.

Hvordan pakkes sykkelen min?

Alle sykler som skal eksporteres pakkes i store pakkesker med målene 142 x 84 x 26 cm og veier 20 kg. Sykkelen er 85% samlet på forhånd.

Forhjul og og frontdeler er separat fra hovedrammen. På vår supportside finner du både manualer og video guides.

Hvor lang er leveringstiden?

For alle våre lærvesker og sykkeltilbehør som er på lager i Tyskland, er leveringstiden 7-8 arbeidsdager.

For internasjonale bestillinger er leveringstiden for lagervarer 10-12 abeidsdager.

Du kan alltid sjekke tilgjengelighet og leveringstid i vår nettbutikk.

For spesialdesignede sykkelbestillinger (Design Your Bike – seksjon) er forventet produksjonstid 4-6 uker.  Leveringstiden deretter fra Tyskland er omkring 5-8 arbeidsdager. Alt i alt er samlet leveringstid derfor 5-8 uker.

Hvilke avgifter gjelder når jeg bestiller hos Velorbis?

Prisene på Velorbis nettstedet inkluderer ikke lokale avgifter. Hvis du er usikker, så sjekk med de lokale tollmyndighetene før du bestiller. Danske, Svenske, UK, tyske og EU nettpriser er vist i lokal valuta og er inkludert 25% moms. Norske og US nettpriser er vist uten 25% dansk moms.  Import til et land utenfor EU er gjenstand for lokale avgifter, og ytterligere tollavgifter kan også forekomme. Når du bestiller fra Sveits, skal du bestille via Velorbiseu.com. Her er prisene i Euro inkludert 25% moms. Når du velger Sveits i nettbestillingsprosessen, er 25 % moms automatisk fratrukket.

 

Her kan du få svar på enda flere ofte stilte spørsmål

 

Har du ikke fått svar på ditt spørsmål? Skriv til markedsanvarlig i Norge, Anne-Grete Pettersen